Ei siis ehtinyt tänne vielä eilen, vaikka niin lupailin. Mutta tässä se nyt on.

Kilpailutyöni Sian  Photobucket - Video and Image Hosting -kilpailuun *rummun päristystä* :

166223.jpg

Eli minun neuleideani on wc-paperirullateline. Olen joskus saanut tällaisen kankaasta tehdyn lahjaksi työkavereilta ja ajattelin että sellaisen voisi hyvin valmistaa neulomallakin. Ja idea olikin mielestäni hyvä, mutta toteutus vielä vähän heikohko. Tässä yksityiskohtia:

166220.jpg 166212.jpg

166222.jpg

Ja tässä ohje:

Lanka: vaaleanpunainen Novita Samos 100 g

Puikot: nro 4

Lisäksi tarvitset kiinnityssysteemin. Tässä mallissa kujaan pujotettu puukapula, pituus 17,5 cm. Yläreunaanhan voisi myös kiinnittää jonkun nyörin, josta telineen voisi ripustaa seinälle.

Luo 23 silmukkaa. Neulo aina nurjalla kierroksella 1. ja viimeinen silmukka oikein. Neulo sileää neuletta (oikealla oikein, nurjalla nurin) n.10 cm. Neulo koristekuvio seuraavasti: 7 s o, 5*(2 o yht, lk), nurjalla kierroksella kaikki nurin (paitsi reunasilmukat). Koristekuviota on mallityössä neulottu 3 krs (eli nurjat mukaan laskien 6). Neulo vielä n. 5 cm sileää neuletta. Takaosa on tehty ainaoikealla, n. 60 cm. Sitten on aloitettu mallineule muutamalla kerroksella sileää neuletta. Huomaa että nyt sileä neule aloitetaan ikäänkuin nurjalle puolelle, koska se puoli käännetään lopuksi eteen. Mallineule on ns. kalaverkko-neuletta ja ohjeen katsoin kirjasta: Oikein, nurin Perusneuleita ja uusia malleja. Behrens & Heyduck, vuoedelta 1985. Ohje kuuluu näin (oikeasti vain yhdellä reunasilmukalla):

1 krs. 5 reunas., 1 s o, 2 s o yht, lk, 2 s o yht, lk, 3 s o, lk, nosta 1 s neulomatta, 1 s o ja vedä neulomatta nostettu s sen yli, lk, nosta 1 s neulomatta, 1 s o ja vedä neulomatta nostettu s sen yli, 1 s o, 5 reunasilmukkaa.

2 krs. nurin

3 krs. 5 reunas., 2 s o, 2 s o yht, lk, 2 s o yht, lk, 1 s o, lk, nosta 1 s neulomatta, 1 s o ja vedä neulomatta nostettu s sen yli, lk, nosta 1 s neulomatta, 1 s o ja vedä neulomatta nostettu s sen yli, 2 s o ja 5 reunasilmukkaa.

4 krs. nurin

Toista kerroksia 1-4.

Neulo tätä mallineuletta noin 65 cm. ja vielä muutama kerros sileää neuletta. 

Viimeistely: Taita yläreunasta sileän neuleen kohdalta n. 5 cm kuja ja ompele kiinni. Ompele lopetusreuna eteen ainaoikean aloituskohtaan kiinni. Ompele takaosa ja etuosa yhteen n. 22 cm  välein jotta paperirullille jää omat lokerot. Opelun voi tehdä ompelukoneella (tulee ehkä siistimpää) tai kuten minä, käsin samalla langalla kuin työssä oli käytetty.

166224.jpg

Blogivauvan mielestä lanka oli hyvää. Mutta itse tekisin tämän seuraavalla kerralla jostain jämäkämmästä langasta. Samos venyy melko lailla, vaikkeivat nuo paperirullat paljoa painakaan. Joku jämäkkä puuvillalanka voisi olla hyvä. Ja ehkä vähän kapeammaksi tekisin tuon myös. Ainakin tällä langalla nuo reunat käpristyvät ikävästi. Mutta siis olkaa hyvät! Idea vapaasti käytettävissä ja muunneltavissa. Tähänhän voi keksiä mitä tahansa koristusta, vaikka kirjoneuletta :)

Vierailin myös tänään Soukan Menitasta, mutta ostoksista lisää paremmalla ajalla.